Omgeving

Ontspannen op de Veluwe

De Veluwe biedt voor elk wat wils, in elk seizoen. Van prachtige wandelingen door bossen en heidegebieden tot strand en watersportplezier bij het Veluwemeer. Het Horsterhuisje ligt in een klein park in Ermelo, midden in het mooiste dat de Veluwe te bieden heeft.

Het dorp Ermelo

 

Winkelen, uit eten of de dagelijkse boodschappen.

 

Ermelo beschikt over veel faciliteiten om uw verblijf nog aangenamer te maken. Zo is er een treinstation, een lange winkelstraat en twee winkelcentra waar u de meest gangbare winkels aantreft, naast een aantal bijzondere lokale winkels. Er zijn volop eet- en drinkgelegenheden en een aantal supermarkten (Coop, Plus, Albert Heijn, EkoPlaza, Lidl, Action).

Het park

 

Een kleinschalig familiepark: TIMAR IMOR

 

Het park beschikt over circa 30 huisjes; het Horsterhuisje staat op een nieuwer gedeelte van het park waar tot nu toe twee huisjes zijn gerealiseerd. Volop privacy in en om het huisje dus.

iu-3
iu-1
iu-4
impressie Ermelo
IMG_1153
IMG_1152

De omgeving

 

Wandelen, fietsen of een dagje stadten?

 

In de nabije omgeving van Ermelo bevinden zich de Groevenbeekse en Ermelose heide; beide prachtige wandelgebieden. Ook voor bos hoeft u niet ver: op weg naar Garderen komt u langs Drie, waar prochtige boswandelingen te maken zijn. Het Boshuis Drie is vervolgens een perfecte plek om bij te komen onder het genot van een hapje en/of drankje.

Wilt u een dagje winkelen of genieten van wat de stad u te bieden heeft? Dan kunt u bijvoorbeeld naar de oude vestingsstad Harderwijk (ca. 10 min. met de fiets) of naar Elburg (ca. 20 min. met de auto).

Het Veluwemeer

 

Watersporten, strand en ligweides.

 

Strand Horst biedt een veelheid aan mogelijkheden: watersport - met eigen of gehuurd materiaal -, lunchen of dineren aan het water of zwemmen en zonnenbaden op leuke zandstrandjes. Er is een voet-/fietsveer waarmee de oversteek over het Veluwemeer kan worden gemaakt naar Zeewolde. De lokale surfshop biedt lessen en materialen voor o.a. wind- en kitesurfen.